Ταξιδιωτική φωτογράφιση

Η ταξιδιωτική φωτογράφιση είναι από αυτά τα είδη φωτογραφίας που δεν είναι και τόσο εύκολο να οριστούν με μεγάλη ακρίβεια. Και αυτό επειδή περιλαμβάνει πολλά στοιχεία. Όπως κάθε άλλος τύπος φωτογραφίας, το travel photography μπορεί να προσφέρει πολλά, ειδικά στους τομείς που έχουν να κάνουν με τα ταξίδια και τον τουρισμό. Αν δραστηριοποιείστε σε τέτοιους χώρους ή λατρεύετε τα ταξίδια, μπορείτε να μας εμπιστευθείτε να αποδώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αίσθηση ενός προορισμού και να απαθανατίσουμε τις εμπειρίες σας σε αυτόν, με υψηλής ποιότητας φωτογραφίες.

Τι είναι η ταξιδιωτική φωτογραφία

Προκειμένου να εξηγήσουμε τι είναι η ταξιδιωτική φωτογράφιση μπορούμε να πούμε περιληπτικά πως είναι η πρακτική του να φωτογραφίζει κανείς διαφορετικά μέρη του κόσμου. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ένας πιο καλός ορισμός θα ήταν ο εξής: είναι η φωτογραφία που καταγράφει όλα τα στοιχεία που συνυφαίνονται και αντιπροσωπεύουν έναν συγκεκριμένο προορισμό. Αυτά τα στοιχεία είναι τα κτίρια, οι δρόμοι, τα τοπία, οι άνθρωποι, το φαγητό, τα ιδιαίτερα πολιτισμικά στοιχεία της περιοχής, η φύση κ.ο.κ. Συνεπώς, αναφερόμαστε σε ένα είδος φωτογραφίας που περιλαμβάνει πάρα πολλά υποείδη και εκτείνεται από την αρχιτεκτονική φωτογραφία μέχρι και τη φωτογραφία φαγητού.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως ένας επαγγελματίας travel photographer δεν παρουσιάζει μόνο την εικόνα ενός μέρους, αλλά τη συνολική εμπειρία και τα συναισθήματα που προκαλεί στους ταξιδιώτες.

Η ταξιδιωτική φωτογράφιση και εμείς

Η ταξιδιωτική φωτογράφιση και εμείς έχουμε μεγάλο παρελθόν… Είναι σημαντικό μέρος των υπηρεσιών μας και κάτι που κάνουμε με πολλή αγάπη. Για να σας δώσουμε μια ιδέα για την εμπειρία μας στον συγκεκριμένο τομέα, αναφέρουμε εδώ ενδεικτικά λίγα από τα μέρη που έχουμε φωτογραφήσει:

 • Bahamas – Half Moon Cay
 • Kotor – Montenegro
 • Santa Marta – Colombia
 • Civitavecchia (Rome) – Italy
 • Bridgetown – Barbados
 • Dubrovnik – Croatia
 • Hawaii – Hilo, U.S. state in the Western United States
 • Fort-de-France – Martinique
 • Puerto Rico – San Juan
 • Basseterre – Saint Kitts
 • Amber Cove (Puerta Plata) – Dominican Republic

Η ταξιδιωτική φωτογράφιση και εσείς

Η ταξιδιωτική φωτογράφιση και εσείς πρόκειται να γνωριστείτε και θα κάνουμε εμείς τις συστάσεις. Ας δούμε τρεις περιπτώσεις στις οποίες αξίζει να την επιλέξετε και γιατί.

Αν ασχολείστε με τον τουρισμό

Τα οφέλη του travel photography είναι πολύ σημαντικά και για τον τουρισμό. Αν είστε ιδιοκτήτης ενός travel agency ή οργανώνετε tours σε διάφορα μέρη, για παράδειγμα, γνωρίζετε πως δεν θα μπορούσατε να προωθήσετε τις υπηρεσίες σας αποτελεσματικά χωρίς τις κατάλληλες φωτογραφίες.

Είναι σημαντικό για τους ταξιδιώτες να μπορούν να δουν τα μέρη που σκέφτονται να επισκεφθούν· να φανταστούν τους εαυτούς τους σε αυτά. Χρειάζεστε ποιοτικές φωτογραφίες για τα φυλλάδιά σας, για το blog σας, για την ιστοσελίδα και τα social media που χρησιμοποιείτε. Έτσι, θα μπορέσετε να αιχμαλωτίσετε το ενδιαφέρον του κόσμου πολύ πιο εύκολα.

Αν είστε συχνοί ταξιδιώτες

Ένα κομμάτι αυτού του είδους της φωτογραφίας είναι και οι φωτογραφίες του μήνα του μέλιτος ή ακόμη και των διακοπών.

Γιατί, ωστόσο, να προσλάβετε έναν επαγγελματία φωτογράφο για το ταξίδι σας;

 1. Γιατί ενας επαγγελματίας

Η αλήθεια είναι πως υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να προσπαθείτε να τραβήξετε όμορφες φωτογραφίες με το κινητό και στο να έχετε στη διάθεσή σας όλον τον σύγχρονο εξοπλισμό ενός επαγγελματια φωτογράφου.

Ακόμη, ο φωτογράφος θα σας καθοδηγήσει σχετικά με το πού να σταθείτε, τις πόζες που θα ήταν καλύτερο να υιοθετήσετε και, γενικότερα, θα σας κάνει να φαίνεστε εντυπωσιακοί. Η υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών ισχύει και για το στάδιο της επεξεργασίας των φωτογραφιών.

2. Θα απολαύσετε το ταξίδι

Δεν θα περνάτε πολλή ώρα, προσπαθώντας να βγάλετε την τέλεια φωτογραφία. Οπότε θα μπορέσετε να απολαύσετε περισσότερο το ταξίδι και τα αξιοθέατα, χωρίς να χαλάσει ποτέ η διάθεσή σας από μερικές κακές selfies.

Αν σας ενδιαφέρουν τα photography workshops

Αν είστε οι ίδιοι ερασιτέχνες φωτογράφοι και θέλετε να εντρυφήσετε περισσότερο σε ένα συγκεκριμένο είδος, μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα workshop ταξιδιωτικής φωτογραφίας.

Ο επαγγελματίας φωτογράφος, που θα είναι ο οδηγός σας, θα οργανώσει ένα tour που θα ανταποκρίνεται στις προτιμήσεις σας και θα σας οδηγήσει στα πιο όμορφα μέρη του προορισμού σας τα οποία θα αξίζει πραγματικά να φωτογραφήσετε. Θα καλύψετε μαζί πολλά είδη φωτογραφίας, θα ανακαλύψετε το στυλ σας και θα εξερευνήσετε μέρη που μπορεί να μην είχατε φανταστεί.

Ξεκινήστε μαζί μας το ταξίδι σας σήμερα! Δείτε στο Instagram το αποτέλεσμα από τα photo tours που οργανώνουμε

1. Είμαι ερασιτέχνης φωτογράφος και θέλω να εστιάσω στο travel photography. Πώς να ξεκινήσω;

Για αρχή, θα πρέπει να ταξιδέψετε! Όταν θα βρίσκεστε στους προορισμούς σας, μην επικεντρώνεστε μόνο στα δημοφιλή αξιοθέατα. Το ζητούμενο είναι να φωτογραφίσετε τους ανθρώπους, την κουλτούρα και ό,τι άλλο συνθέτει ένα μέρος. Ένα workshop ταξιδιωτικής φωτογραφίας θα σας βοηθήσει να αρχίσετε, μαθαίνοντας το στυλ σας, αλλά και τις μεθόδους που πρέπει να χρησιμοποιείτε.

2. Γιατί να χρησιμοποιήσω επαγγελματικές ταξιδιωτικές φωτογραφίες και όχι selfies από influencers;

Αν έχετε ένα travel agency, για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα δύο, αλλά είναι σημαντικό να έχετε κατά νου το εξής. Σε μια selfie, ο πρωταγωνιστής θα είναι πάντα ο influencer. Ο επαγγελματίας travel photographer θα αναδείξει τον προορισμό και τη συνολική εμπειρία που θα έχουν οι ταξιδιώτες σας από ένα μέρος.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Πολιτική Cookies