Φωτογράφιση εσωτερικών χώρων

Οι επαγγελματικές φωτογραφίες εσωτερικών χώρων είναι πιο σημαντικές από ποτέ. Ο περισσότερος κόσμος περνά πλέον τον περισσότερο χρόνο του στο διαδίκτυο και εκεί είναι που θα αναζητήσει συνήθως όσα θέλει να αγοράσει, είτε πρόκειται για μερικές διανυκτερεύσεις, είτε για ένα ολόκληρο κτίριο. Και κάπου εδώ έρχεται να παίξει σημαντικό ρόλο η φωτογράφιση εσωτερικών χώρων. Αλλά προκειμένου να γίνει σωστά μια τέτοια φωτογράφιση και να έχετε το απαιτούμενο αποτέλεσμα, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου. Εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε με τα πάντα και να αποτυπώσουμε μέσω της φωτογραφίας τις πλήρεις δυνατότητες του χώρου σας. Ας αρχίσουμε, όμως, από τα βασικά.

Τι είναι η φωτογράφιση εσωτερικών χώρων;

Η φωτογράφιση εσωτερικών χώρων είναι η φωτογράφιση του εσωτερικού των κτιρίων η οποία μπορεί να είναι χρήσιμη σε μια ευρεία γκάμα τομέων, όπως για παράδειγμα στην αρχιτεκτονική φωτογραφία. Το interior photography δεν επικεντρώνεται μόνο στην αρχιτεκτονική ενός εσωτερικού χώρου, αλλά και όσα περιέχονται σε αυτόν, από τα έπιπλα μέχρι τα διακοσμητικά του.

Γιατί είναι σημαντική

Η φωτογράφιση εσωτερικών χώρων θα σας βοηθήσει με μια πληθώρα τρόπων. Αρχικά, ως επαγγελματίες φωτογράφοι θα βρούμε τον τρόπο να παρουσιάσουμε τα πιο δυνατά στοιχεία του χώρου σας, αλλά και να δημιουργήσουμε μια εντυπωσιακή εικόνα για αυτόν. Μια εικόνα που θα αφήσει δυνατή εντύπωση στον δυνητικό αγοραστή, πελάτη κ.ο.κ. Αλλά και να παρουσιάσουμε το χώρο από μια διαφορετική, αναπάντεχη οπτική.

Οι εντυπωσιακές λήψεις είναι απαραίτητες ώστε να προωθήσετε αποτελεσματικά το χώρο που σας ενδιαφέρει. Η φωτογράφιση εσωτερικών χώρων είναι σημαντική αν έχετε ένα ακίνητο που θέλετε να πουλήσετε ή να νοικιάσετε. Αντίστοιχα, αν έχετε ένα Airbnb, η δημιουργία μιας καλής πρώτης εντύπωσης μέσω των φωτογραφιών του είναι υψίστης σημασίας, αλλά και το βασικό εργαλείο πώλησης.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι σημαντικό να έχουν γίνει στο χώρο πριν ξεκινήσουμε τη φωτογράφιση. Η φωτογράφιση εσωτερικών χώρων, προκειμένου να είναι επιτυχημένη, απαιτεί κάποια προετοιμασία.

Προφανώς δεν μπορείτε να φωτογραφήσετε το χώρο όπως είναι στην καθημερινότητά σας. Το ζητούμενο είναι να ξεχωρίσει και να αναδείξετε τις λεπτομέρειες που τον κάνουν μοναδικό. Γι’ αυτό το staging του χώρου είναι απολύτως απαραίτητο.

Staging για φωτογράφιση εσωτερικών χώρων : μερικές συμβουλές

Το staging έχει να κάνει με την οργάνωση και τοποθέτηση όλων των στοιχείων του χώρου σε συγκεκριμένα σημεία συνειδητά. Δηλαδή, την προσπάθεια να δημιουργήσετε μια συγκεκριμένη εικόνα για το εκάστοτε δωμάτιο. Στόχος είναι να μπορεί κάποιος βλέποντας τις φωτογραφίες του χώρου, να οραματιστεί τον εαυτό του να ζει και να κινείται μέσα σε αυτόν.

  1. Καθαρίστε εξονυχιστικά

Είναι σημαντικό να καθαρίσετε εξονυχιστικά το χώρο. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το να κάνετε ένα καλό σκούπισμα ή σφουγγάρισμα. Πρέπει να φροντίσετε τα τζάμια των παραθύρων να είναι καθαρά και αν υπάρχουν χαλιά να μην έχουν πατημασιές. Πρέπει να προσέξετε, επίσης, να μην υπάρχουν ζάρες στα σεντόνια. Ειδικά αν κάνετε το staging για το Airbnb σας, το υπνοδωμάτιο και τα κρεβάτια είναι από τα πρώτα πράγματα που θα απασχολήσουν τους επισκέπτες σας.

Note: Οι ζάρες στις κουρτίνες των παραθύρων ή στην κουρτίνα του μπάνιου επίσης είναι θέμα που απαιτεί την προσοχή σας.

  1. Διακοσμήστε

Η όμορφη διακόσμηση και τα props (όπως ένα βάζο με λουλούδια ή μια στοίβα με βιβλία στο τραπεζάκι του σαλονιού, για παράδειγμα) είναι πολύ σημαντικά στοιχεία καθότι δίνουν «ζωή» στο χώρο, αλλά είναι θεμελιώδες να μην το παρακάνετε ούτε με τα έπιπλα, ούτε με τα props. Σίγουρα ένα όμορφο φυτό ή ένα ενδιαφέρον διακοσμητικό μπορεί να βελτιώσει την τελική εικόνα, αλλά αν χρησιμοποιήσετε πολλά στοιχεία, απλώς θα αποσπούν την προσοχή. Αντίστοιχα, είναι καλό να αποφύγετε τα πολλά έπιπλα, ειδικά αν ο χώρος είναι σχετικά μικρός. Τα ανοιχτά και ευρύχωρα δωμάτια δημιουργούν πάντα μια πιο καλαίσθητη εικόνα.

  1. Δώστε βάση στο μπάνιο

Είναι από αυτούς τους χώρους στους οποίους ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος δίνει αρκετή βαρύτητα. Είναι καλύτερο να αφαιρέσετε τα περισσότερα καθημερινά αντικείμενα από τους πάγκους, εκτός ίσως από μερικές καθαρές και καλά διπλωμένες πετσέτες. Και, το πιο σημαντικό από όλα… Να κατεβάσετε το καπάκι της τουαλέτας.

  1. Μην ξεχάσετε το εξωτερικό

Το ότι η φωτογράφιση γίνεται στο εσωτερικό του σπιτιού δεν σημαίνει πως το εξωτερικό δεν φαίνεται. Αν έχετε μπαλκόνια ή κάποια αυλή, πρέπει να προσέξετε να είναι και αυτά καλοδιατηρημένα και καθαρά.

Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία της προετοιμασίας είναι η σειρά μας!

1. Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην αρχιτεκτονική φωτογραφία και τη φωτογραφία εσωτερικών χώρων;

Η αρχιτεκτονική φωτογραφία δίνει έμφαση στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό ενός κτηρίου/χώρου. Από την άλλη πλευρά, η φωτογραφία εσωτερικών χώρων έχει να κάνει περισσότερο με το σύνολο των στοιχείων που υπάρχουν σε αυτούς. Αυτό σημαίνει πως δίνουμε έμφαση και στα έπιπλα, στη διάταξή τους στο χώρο και γενικά στοχεύουμε στην αποτελεσματική παρουσίαση όλων των στοιχείων του.

2. Ποια είναι τα πιο σημαντικά δωμάτια που πρέπει να προετοιμάσω πριν από τη φωτογράφηση;

Θα λέγαμε πως είναι όλα. Αλλά αν θέλετε να επικεντρωθείτε σε μερικά, θα προτείναμε να κάνετε καλό staging στα εξής. Αρχικά, το σαλόνι, καθώς είναι το κέντρο του σπιτιού. Έπειτα, το κύριο υπνοδωμάτιο. Ειδικά αν έχετε Airbnb, ο άνετος ύπνος είναι το πρώτο πράγμα στο μυαλό των ταξιδιωτών. Τέλος, την κουζίνα, όπου συνήθως υπάρχουν πολλά καθημερινά αντικείμενα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Πολιτική Cookies