Φωτογράφιση ακινήτου

Αν στοχεύετε να πουλήσετε ή να νοικιάσετε ένα ακίνητο (πολυτελές ή μη), τότε θα γνωρίζετε ήδη πως αυτό είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει χωρίς καλές, επαγγελματικές φωτογραφίες που θα το παρουσιάζουν με αποτελεσματικό τρόπο στο κοινό.

Σε αυτό το κομμάτι ερχόμαστε να σας βοηθήσουμε εμείς και την φωτογράφιση ακινήτου. Αν ακόμη δεν έχετε αποφασίσει να επενδύσετε σε μια επαγγελματική υπηρεσία για τις φωτογραφίες των ακινήτων σας, πριν φύγετε από αυτήν τη σελίδα θα αλλάξετε σίγουρα γνώμη.

Τι είναι η φωτογράφιση ακινήτου

Αρχικά, είναι σημαντικό να προσδιορίσουμε τι είναι η φωτογράφιση ακινήτου. Πρώτα από όλα, είναι ένας τύπος real estate photography ο οποίος είναι μια υποκατηγορία της αρχιτεκτονικής φωτογραφίας. Άλλοι τύποι του real estate photography, πέρα από την αρχιτεκτονική φωτογραφία, είναι η φωτογραφία εσωτερικών χώρων και η εμπορική φωτογραφία.

Εμείς εδώ θα επικεντρωθούμε στη φωτογράφιση ακινήτου η οποία αποτελεί και τον πιο κλασικό και δημοφιλή τύπο real estate φωτογραφίας.

Πρόκειται για φωτογραφίες του εσωτερικού και του εξωτερικού ενός ακινήτου που στοχεύουν στο να παρουσιάζεται με ελκυστικό τρόπο και να αναδεικνύονται καλύτερα όλα τα δυνατά του σημεία. Αυτές οι φωτογραφίες είναι πολύ χρήσιμες κυρίως για ενοικιαζόμενα σπίτια (Airbnb, για παράδειγμα), πολυτελή διαμερίσματα προς πώληση ή προς ενοικίαση κ.ο.κ., ενώ χρησιμοποιείται με τελικό στόχο την προώθησή τους και την πώληση/ενοικίασή τους.

Ποια είναι τα οφέλη της φωτογράφισης ακινήτου

Τα οφέλη της φωτογράφισης ακινήτου είναι πολλά. Ας δούμε εδώ μερικά από αυτά. Αλλά πρώτα, να τονίσουμε πως αυτό που χρειάζεστε είναι ένας επαγγελματίας φωτογράφος για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το πρώτο που θα αναφέρουμε εδώ θα σας βοηθήσει να καταλάβετε το γιατί.

  1. Επαγγελματικό αποτέλεσμα

Αν εμπιστευθείτε έναν επαγγελματία για φωτογράφιση ακινήτου, είναι λογικό να έχετε και ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα. Μπορεί να πιστεύετε πως οι ερασιτεχνικές φωτογραφίες του σπιτιού θα είναι αρκετές για την αποτελεσματική προώθησή του, ωστόσο σκεφτείτε τι εικόνα θα σχηματίσει το κοινό, βλέποντας θολές φωτογραφίες ή δωμάτια που δεν είναι καλά φωτισμένα. Ή που δεν παρουσιάζουν κανένα οπτικό ενδιαφέρον.

Ένας επαγγελματίας, εκτός του ότι έχει τον επαγγελματικό εξοπλισμό που θα εξασφαλίσει την υψηλή ποιότητα των εικόνων, θα σας βοηθήσει κατά τη φωτογράφιση ακινήτου να δημιουργήσετε το σωστό staging στο χώρο σας (τοποθετώντας props και στήνοντας το χώρο με καλαίσθητο τρόπο), ενώ θα βγάλει φωτογραφίες που θα κολακεύουν πραγματικά τα πιο όμορφα στοιχεία του. Οι όμορφες εικόνες δημιουργούν μια καλή πρώτη εντύπωση στους δυνητικούς αγοραστές, αλλά οδηγούν και σε κάτι κομβικό…

  1. Το ακίνητό σας ξεχωρίζει

Ειδικά αν έχετε ένα Airbnb ή μια πολυτελή κατοικία που νοικιάζετε, αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντικό. Μέσα από τη φωτογράφιση ακινήτου, η ιδιοκτησία σας ξεχωρίζει και αναδεικνύονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που θα το καταστήσουν επιθυμητό. Αν σκεφτείτε πόσο μεγάλος είναι ο ανταγωνισμός, τόσο στον τομέα του τουρισμού, όσο και στην αγορά ακινήτων γενικά, τότε θα καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι αυτό το κομμάτι.

  1. Θα προσελκύσετε περισσότερους δυνητικούς αγοραστές

Είναι προφανές πως αν το κοινό μπορεί να δει καλαίσθητες εικόνες όλων των δωματίων και των εξωτερικών χώρων του ακινήτου σας, θα προσελκύσετε περισσότερους δυνητικούς αγοραστές. Αν έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα και γνωρίζουν κάθε λεπτομέρεια του χώρου από πριν, θα είναι και πιο πιθανό να κάνουν την αγορά/ενοικίαση, εφόσον θα δουν ένα σπίτι από κοντά ακριβώς επειδή ανταποκρίθηκε σε όσα αναζητούσαν κατά την διαδικτυακή τους αναζήτηση.

  1. Αν είστε μεσίτης, η δουλειά σας γίνεται πιο εύκολη

Αν είστε μεσίτης, η δουλειά σας γίνεται πιο εύκολη, καθώς οι καλαίσθητες φωτογραφίες συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη προώθηση ενός ακινήτου. Καθιστούν πολύ πιο πιθανή μια αγορά, κάτι που είναι πολύ θετικό για εσάς και την προώθηση των υπηρεσιών που προσφέρετε.

Επίσης, εκτός του ότι δείχνετε ένα καλό πρόσωπο στους πελάτες σας (καθώς η χρήση επαγγελματικών φωτογραφιών δείχνει πως γνωρίζετε πολύ καλά τις απαιτήσεις της αγοράς), η φωτογράφιση ακινήτου είναι ένας καλός τρόπος να προσελκύσετε και εσείς με τη σειρά σας νέους πελάτες, παρουσιάζοντας εντυπωσιακές εικόνες από προηγούμενα project.

Για όποιο λόγο και αν χρειάζεστε αυτό το είδος φωτογραφίας, εμείς θα σας υποστηρίξουμε, με τις εξειδικευμένες γνώσεις και την πολυετή εμπειρία μας στον τομέα. Σας περιμένουμε!

1. Δεν μπορώ να κάνω μόνος μου φωτογράφιση ακινήτου με το κινητό μου;

Υποθετικά μιλώντας, ναι, αλλά το αποτέλεσμα σίγουρα δεν θα είναι τόσο καλό όσο το αποτέλεσμα μιας επαγγελματικής φωτογράφησης. Ένας επαγγελματίας μπορεί να αναδείξει πολύ καλύτερα τα δυνατά χαρακτηριστικά του ακινήτου σας, κάτι που θα σας βοηθήσει να προσελκύσετε περισσότερους αγοραστές. Αν το επιλέγουν οι ανταγωνιστές σας, είναι απολύτως απαραίτητο να το επιλέξετε και εσείς.

2. Μπορεί το residential photography να με βοηθήσει με την προώθηση του Airbnb μου;

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του residential photography είναι ακριβώς ότι δημιουργεί μια καλή πρώτη εντύπωση στο κοινό για τον εκάστοτε χώρο που θέλετε να προωθήσετε. Ειδικά στην αγορά των Airbnb που ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος, οι καλαίσθητες φωτογραφίες μπορούν να κάνουν το δικό σας κατάλυμα να ξεχωρίσει.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Πολιτική Cookies