Lifestyle Φωτογράφιση

Η lifestyle φωτογράφιση ορίζεται συχνά με διαφορετικό τρόπο από διαφορετικούς φωτογράφους. Ωστόσο, η αξία που έχει για την καθημερινή ζωή των ανθρώπων, αλλά και για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να προωθήσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους και να δημιουργήσουν την εικόνα ενός συγκεκριμένου lifestyle που μπορούν να προσφέρουν στους καταναλωτές τους, είναι αναμφισβήτητη. Εμείς θα σας βοηθήσουμε να γνωρίσετε τη lifestyle φωτογράφιση και να αποφασίσετε αν είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε.

Τι είναι το lifestyle φωτογράφιση

Κατά γενική ομολογία, η lifestyle φωτογράφιση είναι ένα είδος φωτογραφίας το οποίο επιχειρεί να αποτυπώσει στιγμές της καθημερινής ζωής των ανθρώπων με καλλιτεχνικό τρόπο. Κατά βάση, αυτού του είδους οι φωτογραφίες μοιάζουν αβίαστες· παρουσιάζουν τους ανθρώπους σε πραγματικές στιγμές στην καθημερινότητά τους.

Βέβαια, το staging από τον φωτογράφο κρίνεται και σε αυτή την περίπτωση απαραίτητο. Αν και ορισμένοι υποστηρίζουν πως αυτές οι φωτογραφίες δεν πρέπει να είναι καθόλου «στημένες», συνήθως γίνονται με μια μείξη της τυχαίας, αυθόρμητης στάσης των ανθρώπων, της καθοδήγησης και οργάνωσης της φωτογραφίας από τον φωτογράφο.

Σε κάθε περίπτωση, το κλειδί και ο τελικός στόχος είναι η αυθεντικότητα της στιγμής.

Η lifestyle φωτογράφιση μπορεί να έχει να κάνει με τη φωτογράφιση μιας οικογένειας διασημοτήτων και των δραστηριοτήτων της στο σπίτι ή των διακοπών τους, με τη φωτογράφιση ανθρώπων που χρησιμοποιούν ένα προϊόν, φωτογραφήσεις μόδας σε καθημερινά περιβάλλοντα (π.χ. στο δρόμο) ή ακόμη και glamorous φωτογραφήσεις σε πολυτελείς χώρους, γιοτ κ.ο.κ.

Ας δούμε, τώρα, πώς μπορείτε εσείς, ως επιχειρηματίες, να επωφεληθείτε από το συγκεκριμένο είδος φωτογραφίας.

Τα οφέλη του lifestyle photography

  1. Λέτε μια ιστορία

Είτε αυτή είναι η δική σας ιστορία είτε της επιχείρησής σας. Με αυτόν τον τρόπο, οι πελάτες σας μπορούν να σας γνωρίσουν καλύτερα και να κατανοήσουν τι πρεσβεύει το brand σας. Αλλά και να εμπνευστούν από την ιστορία σας και να σας εμπιστευθούν περισσότερο. Γίνεστε πιο προσιτοί και πιο «αληθινοί», κατά κάποιον τρόπο. Το οποίο σας οδηγεί στο να…

  1. Συνδέεστε με τους πελάτες

Και αυτό θα το πετύχουμε μαζί, με το να δημιουργήσουμε μια ισορροπία στην εικόνα του brand σας. Δηλαδή, θα ξεπεράσουμε την αυστηρή παρουσίαση των προϊόντων και τις κλασικές πρακτικές διαφήμισης (τις οποίες, εξάλλου, το κοινό βλέπει παντού γύρω του). Θα δημιουργήσουμε από κοινού ένα πρόσωπο για την επιχείρησή σας που τα ανταποκρίνεται στους στόχους, το όραμα, τις αξίες και το κοινό που θέλετε να απευθυνθείτε.

Θα αναδείξουμε τους ανθρώπους της, αλλά και την επίδραση που έχουν οι υπηρεσίες της στους ανθρώπους που τις επιλέγουν. Οι φωτογραφίες, σε σχέση με το κείμενο, προκαλούν μεγαλύτερη συναισθηματική ανταπόκριση. Οι φωτογραφίες πραγματικών ανθρώπων είναι πιο προσωπικές. Το κοινό θα μπορεί να ταυτιστεί με αυτούς τους ανθρώπους και να οραματιστεί τον εαυτό του στη θέση τους, όσο θα χρησιμοποιεί το προϊόν ή την υπηρεσία σας.

  1. Προωθείτε ένα lifestyle

Όπως και να έχει, μέσω του τρόπου με τον οποίο διαφημίζετε τα προϊόντα σας δημιουργείτε την εικόνα ενός συγκεκριμένου lifestyle· ενός επιθυμητού τρόπου ζωής τον οποίο οι άνθρωποι θέλουν να πετύχουν. Η lifestyle φωτογράφιση συμβάλλει σε αυτόν το σκοπό, αφού παρουσιάζει εικόνες με τις οποίες το κοινό μπορεί να συνδεθεί συναισθηματικά και να οραματιστεί πώς θα είναι το να υιοθετήσει αυτό το lifestyle.

Και πολύ περισσότερο η product lifestyle φωτογράφιση η οποία παρουσιάζει ένα προϊόν την ώρα που χρησιμοποιείται, στα πλαίσια της καθημερινότητας (οι φωτογραφίες αυτές είναι πιο curated, ώστε να ανταποκρίνονται στο brand).

Συνολικά, αυτές οι φωτογραφίες μπορούν να σας βοηθήσουν προωθήσετε πιο αποτελεσματικά την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο, στα έντυπα μέσα κ.τ.λ., αλλά και να αυξήσετε τις πωλήσεις σας.

Αλλά η lifestyle φωτογράφιση δεν περιορίζεται μόνο σε επιχειρηματικά πλαίσια. Τέτοιου είδους εικόνες έχουν αξία και στην καθημερινότητά μας.

Μπορεί να θέλετε να απαθανατίσετε μια όμορφη στιγμή, όπως μια πρόταση γάμου, ή να κάνετε μια οικογενειακή φωτογράφιση για να δημιουργήσετε ένα άλμπουμ.

Ό,τι και αν θέλετε να πετύχετε, εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να βγάλετε τις καλύτερες δυνατές φωτογραφίες. Επικοινωνήστε μαζί μας, για να ανακαλύψουμε ποιο lifestyle φωτογραφίας ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας!

1. Το lifestyle photography πρέπει να είναι staged ή όχι;

Αυτό εξαρτάται, εν πολλοίς, και από αυτό που προσπαθείτε να πετύχετε. Το ζητούμενο στο lifestyle photography είναι να πετύχουμε ένα φυσικό και αβίαστο αποτέλεσμα. Αλλά αν ο σκοπός μας είναι να προωθήσουμε ένα brand, για παράδειγμα, δεν γίνεται να μην οργανώσουμε τα στοιχεία της εικόνας με τρόπο που να το αντιπροσωπεύουν.

2. Το lifestyle photography οδηγεί σε πιο αποτελεσματικό marketing;

Κατά γενική ομολογία, οι καταναλωτές προτιμούν τις επιχειρήσεις που έχουν ανθρώπινο πρόσωπο. Που είναι προσιτές, παρουσιάζουν ένα lifestyle με το οποίο μπορούν να ταυτιστούν και καταλαβαίνουν τις ανάγκες τους. Συνεπώς, το lifestyle photography θα σας καταστήσει πιο προσεγγίσιμους και θα μπορέσετε να συνδεθείτε με το κοινό σας, κάτι που σίγουρα θα σας βοηθήσει και στο marketing.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Πολιτική Cookies