Φωτογράφιση ξενοδοχείου

Αν είστε ο ιδιοκτήτης ενός ξενοδοχείου γνωρίζετε σίγουρα το εξής: Οι περισσότεροι άνθρωποι που θέλουν να οργανώσουν τις διακοπές τους κάνουν πια αυτές τις διαδικασίες μέσω διαδικτύου. Και τα ξενοδοχεία είναι από αυτά τα στοιχεία του ταξιδιού που μελετούν πιο εξονυχιστικά από οτιδήποτε άλλο. Μια επαγγελματική φωτογράφιση ξενοδοχείου είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσουν μια καλή εικόνα για το κατάλυμά σας και μπορούμε να συμβάλουμε σε αυτό με τις εξειδικευμένες γνώσεις και τον σύγχρονο εξοπλισμό μας. Αν μας εμπιστευθείτε για τη διαδικασία, θα δείτε πως υπάρχουν πολλά οφέλη στο να αξιοποιήσετε το hotel photography για να αναδείξετε το ξενοδοχείο σας. Εδώ θα σας δώσουμε μερικές πληροφορίες σχετικά με αυτό το είδος φωτογραφίας, αλλά θα αναφερθούμε και στο γιατί πιστεύουμε πως το χρειάζεστε.

Τι περιλαμβάνει η φωτογράφιση ξενοδοχείου

Για να περιγράψουμε εν συντομία τι αποτελεί, και άρα τι περιλαμβάνει, η φωτογράφιση ξενοδοχείου μπορούμε να πούμε πως έχει να κάνει με τη φωτογράφιση όλων των χώρων του κτιρίου, τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά. Παράλληλα, είναι η φωτογράφιση όλων των υπηρεσιών που προσφέρει ένα κατάλυμα. Προφανώς, αυτού του είδους οι φωτογραφίες μπορούν να ωφελήσουν και καταλύματα, όπως Airbnb. Συνολικά στο χώρο της φιλοξενίας, οι επαγγελματικές φωτογραφίες είναι το εργαλείο που θα κάνει την διαφορά.

Γιατί η φωτογράφιση ξενοδοχείου είναι απαραίτητη

Η φωτογράφιση ξενοδοχείου είναι απαραίτητη για τους εξής λόγους.

  1. Δημιουργεί καλή πρώτη εντύπωση

Κι όπως όλοι ξέρουμε, δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία για την πρώτη εντύπωση!. Αν δεν υπάρχουν καλαίσθητες φωτογραφίες του ξενοδοχείου σας στο διαδίκτυο το πιο πιθανό είναι πως δεν θα αφήσει την καλύτερη δυνατή εντύπωση στους ενδιαφερόμενους. Από την άλλη πλευρά, μια φωτογραφία που αναδεικνύει τα δυνατά του σημεία ή που παρουσιάζει το κτίριο με πιο ενδιαφέροντα, ακόμη και καλλιτεχνικό τρόπο, κερδίζει τις εντυπώσεις και είναι το ήμισυ της πώλησης.

  1. Προσελκύει περισσότερους επισκέπτες

Επειδή σας βοηθά να προωθήσετε πολύ πιο αποτελεσματικά την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο, αυξάνει και τις πιθανότητες να σας επιλέξουν οι ταξιδιώτες. Σκεφτείτε πως το κοινό δεν έχει άλλο τρόπο πέρα από τις φωτογραφίες για να συγκρίνει καταλύματα και να αποφασίσει πού θα περάσει τις διακοπές του. Γι’ αυτό και πρέπει να είναι άρτιες. Αν του αρέσει αυτό που βλέπει είναι και πιο πιθανό να το επιλέξει σε σχέση με κάτι άλλο. Αντίστοιχα, αν οι φωτογραφίες είναι καλές, είναι και πιο πιθανό να εμπιστευθεί το ξενοδοχείο. Οι επαγγελματικές φωτογραφίες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και απεικονίζουν σωστά το χώρο, ώστε το κοινό να βρει στο ξενοδοχείο αυτό το οποίο είδε στο διαδίκτυο.

  1. Σας βοηθά να ξεχωρίσετε

Αν έχετε ένα εντυπωσιακό φουαγιέ, μια όμορφη πισίνα ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο θεωρείτε πως καθιστά το κατάλυμά σας μοναδικό, η φωτογράφιση καταλυμάτων μπορεί να σας βοηθήσει να το τονίσετε. Ό,τι παραπάνω έχετε να προσφέρετε σε σχέση με τους ανταγωνιστές σας είναι ένα σημαντικό selling point στο οποίο θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη βάση.

Συνολικά, μέσα από τη φωτογράφιση ξενοδοχείου, θα μπορέσετε να παρουσιάσετε στο κοινό την εμπειρία που θα έχει από το ξενοδοχείο σας. Τις υπηρεσίες, αλλά και την άνεση που θα του προσφέρετε.

Πρέπει να έχετε φωτογραφίες για…

Είναι προφανές πως μερικές φωτογραφίες των δωματίων δεν επαρκούν. Άρα, πρέπει να έχετε φωτογραφίες για όλα τα παρακάτω (με όσες από τις υπηρεσίες που αναφέρονται εδώ διαθέτετε).

  1. Την πρόσοψη: Μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο, είναι το πρώτο πράγμα που βλέπουν οι επισκέπτες. Είναι η πρώτη εντύπωση που έχουν για το κατάλυμα, γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντική.
  2. Όλα τα είδη δωματίων: Πρέπει να γνωρίζουν τι να περιμένουν στο εκάστοτε δωμάτιο. Πώς μοιάζουν τα κρεβάτια και το μπάνιο στη σουίτα; Ποια ακριβώς είναι η θέα ενός δωματίου με θέα;
  3. Τις εγκαταστάσεις: Η πισίνα είναι πολύ δυνατό selling point για τα ξενοδοχεία. Το ίδιο και εγκαταστάσεις όπως γυμναστήρια, σπα κ.τ.λ. Πρέπει να υπάρχουν φωτογραφίες και των εγκαταστάσεων που συναντάμε στα περισσότερα καταλύματα, όπως των εστιατορίων, μπαρ, ρεσεψιόν κ.ά.
  4. Τις υπηρεσίες: Όπως είναι το πάρκινγκ ή υπηρεσίες laundry, smart υπηρεσίες δωματίου κ.ο.κ.
  5. Φωτογραφίες για events: Είναι σημαντικό να έχετε φωτογραφίες για χώρους στους οποίους συνήθως φιλοξενείτε events. Έτσι θα μπορέσετε να προσελκύσετε επισκέπτες που επιθυμούν να κάνουν δεξιώσεις γάμων, συνέδρια, σεμινάρια, ακόμη και καλλιτεχνικές εκθέσεις.

Pro tip: Με τη φωτογράφιση ξενοδοχείου μπορείτε να δώσετε μεγαλύτερη βάση σε ορισμένα στοιχεία που αφορούν περισσότερο το κοινό-στόχο που θέλετε να προσελκύσετε. Φερειπείν, αν εξυπηρετείτε περισσότερους ανθρώπους που ταξιδεύουν για δουλειές, οι φωτογραφίες μιας αίθουσας συνεδρίων θα πρέπει να είναι άρτιες. Αν στοχεύετε σε ζευγάρια που κάνουν μαζί διακοπές, τονίστε τα πιο ρομαντικά σημεία του ξενοδοχείου.

Επικοινωνήστε μαζί μας προκειμένου από κοινού να ορίσουμε την αισθητική που θα αποδώσει καλύτερα τα δυνατά σημεία των εγκαταστάσεων και των υπηρεσιών σας.

1. Πώς θα προετοιμαστώ για μια φωτογράφιση ξενοδοχείου;

Μπορείτε να ξεκινήσετε από το να δημιουργήσετε έναν οδηγό για τον φωτογράφο. Δηλαδή, να του εξηγήσετε ποιο είναι το brand σας και η ιστορία που θέλετε να πείτε στο κοινό, ώστε να αναδείξει σωστά το ξενοδοχείο. Φροντίστε όλα να είναι καθαρά και περιποιημένα πριν τη φωτογράφηση, από τα δωμάτια και το lobby, μέχρι και όλους τους εξωτερικούς χώρους των εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου.

2. Μπορεί η φωτογράφιση ξενοδοχείου να γίνει με drone;

Και μπορεί και θα ήταν πολύ καλή ιδέα να γίνει. Οι εναέριες φωτογραφήσεις, εκτός του ότι παράγουν εντυπωσιακές εικόνες των καταλυμάτων σας, παρουσιάζουν και ολοκληρωμένα το κτίριο και τις εγκαταστάσεις του. Θα έχετε προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών σας και οι επισκέπτες θα έχουν καλύτερη εικόνα για το πού ακριβώς βρίσκεται το ξενοδοχείο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Πολιτική Cookies