Αρχιτεκτονική φωτογράφιση

Όταν σκέφτεστε τον όρο αρχιτεκτονική φωτογράφιση το πρώτο πράγμα που λογικά θα σας έρχεται στο μυαλό είναι φωτογραφίες κτιρίων. Θα ήταν πολύ εύκολο να πούμε ότι η αρχιτεκτονική φωτογράφιση είναι απλώς αυτό. Ωστόσο, όπως συμβαίνει συνήθως με τα πράγματα που μας φαίνονται απλά, υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορούμε να πούμε για αυτήν.

Αν, λοιπόν, επιθυμείτε να προκαλέσετε το ενδιαφέρον σχετικά με το ακίνητο που σκοπεύετε να πουλήσετε ή θέλετε να διαφημίσετε τη δουλειά σας ως αρχιτέκτονας κ.ο.κ. εμείς είμαστε εδώ για να σας καθοδηγήσουμε.

Θα ξεκινήσουμε από το ότι αυτό το είδος φωτογραφίας έχει τόσο πρακτική εφαρμογή, όσο και καλλιτεχνικό ενδιαφέρον. Αλλά και από το ότι χωρίζεται σε δύο βασικούς τύπους: την αρχιτεκτονική φωτογράφιση εξωτερικών και εσωτερικών χώρων.

Αρχιτεκτονική φωτογράφιση εξωτερικών χώρων

Όπως γίνεται εμφανές από την ονομασία της συγκεκριμένης κατηγορίας, η αρχιτεκτονική φωτογράφιση εξωτερικών χώρων έχει να κάνει με τη φωτογράφιση των εξωτερικών όψεων των κτιρίων. Ακούγεται απλό, αλλά δεν είναι. Δεν πρόκειται μόνο για τη φωτογράφιση ενός κτιρίου, αλλά η απόδοση του οράματος του αρχιτέκτονα αυτού μέσα από τη ματιά του φωτογράφου. Και δη, η ακριβής απόδοση του χαρακτήρα του κτηρίου και των λεπτομερειών του.

Παράλληλα, ο φωτογράφος δίνει ζωή στα κτίρια. Λαμβάνει υπόψη το περιβάλλον τους και τη σχέση τους με αυτό. Δεν υπάρχουν απομονωμένα, αλλά ενσωματώνονται στην καθημερινή ζωή.

Αρχιτεκτονική φωτογράφιση εσωτερικών χώρων

Και εδώ τα πράγματα είναι σχετικά ξεκάθαρα. Η αρχιτεκτονική φωτογράφιση εσωτερικών χώρων επικεντρώνεται στα στοιχεία της κατασκευής τους. Ένα παράδειγμα μιας φωτογραφίας αυτού του είδους θα ήταν μια στριφογυριστή σκάλα ή μια οροφή με ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.

Στις φωτογραφήσεις εσωτερικών χώρων, όλη η μαγεία του χώρου που θα αποδώσει ο επαγγελματίας φωτογράφος, βρίσκεται στις ιδιαίτερες οπτικές γωνίες, στην εκμετάλλευση του φωτός, στη σημασία στη λεπτομέρεια, αλλά και στον κατάλληλο εξοπλισμό.

Η φωτογράφιση του εσωτερικού ενός κτιρίου είναι εξίσου σημαντική με τη φωτογράφιση του εξωτερικού του. Συνολικά, το συγκεκριμένο είδος φωτογραφίας προσφέρει πολλά οφέλη. Μερικά από αυτά είναι τα εξής.

  1. Καλή πρώτη εντύπωση

Αν προσπαθείτε να πουλήσετε ένα ακίνητο οι φωτογραφίες του κτιρίου είναι από τα πρώτα πράγματα που θα κοιτάξει ένας πιθανός αγοραστής ή ακόμη και επενδυτής. Ένας επαγγελματίας φωτογράφος μπορεί να αναδείξει τα καλύτερα στοιχεία ενός κτιρίου, τονίζοντας περισσότερο την αξία του.

Να υπογραμμίσει την ομορφιά του, αλλά και την αρμονική συνύπαρξη με το περιβάλλον του. Αν το εξωτερικό και το εσωτερικό του κτιρίου αποτυπωθούν σωστά, τόσο πιο πιθανό είναι να επηρεάσουν θετικά τους δυνητικούς αγοραστές.

  1. Αναδεικνύει τη δουλειά σας

Αν είστε αρχιτέκτονας, interior designer ή πολιτικός μηχανικός, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε ένα portfolio με τα έργα σας. Αλλά είναι εξίσου σημαντικό η δουλειά σας να αναδειχθεί σωστά, γι’ αυτό και εμείς φροντίζουμε να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες σας, να κατανοούμε το όραμά σας και να θέτουμε στην υπηρεσία σας τον σύγχρονο εξοπλισμό μας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτές τις φωτογραφίες για να προωθήσετε τη δουλειά σας και να διαμορφώσετε το brand σας, είτε σε έντυπα μέσα είτε στο διαδίκτυο.

  1. Καταγραφή

Η αρχιτεκτονική φωτογράφιση δεν αφορά μόνο την παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου έργου. Μπορεί να επικεντρώνεται επίσης στην καταγραφή της διαδικασίας κατασκευής ενός έργου, αλλά και της αλλαγής της κατάστασής του μέσα στα χρόνια. Η πρώτη περίπτωση είναι χρήσιμη για να μπορεί ένας πελάτης ή επενδυτής να παρακολουθήσει τη διαδικασία δημιουργίας του κτιρίου.

Η δεύτερη, έχει να κάνει περισσότερο με την ιστορική καταγραφή. Το πώς, δηλαδή, αλλάζει ένα κτίριο μέσα στο χρόνο. Επιπρόσθετα, αυτό το είδος φωτογραφίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε μια ανακαίνιση, προκειμένου να παρουσιάσει το πώς ήταν προηγουμένως ένα κτίριο και πώς αναδιαμορφώθηκε· δηλαδή, το τελικό αποτέλεσμα.

  1. Προώθηση

Το συγκεκριμένο σημείο αφορά περισσότερο ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις διαφόρων ειδών. Με αυτές τις φωτογραφίες μπορούν να δώσουν μια εικόνα στον επισκέπτη τους για το πώς θα περάσει τις διακοπές του στο συγκεκριμένο χώρο και τι εμπειρία θα αποκομίσει από μια επιχείρηση. Επίσης, επιδιώκουν να παρουσιάσουν τι προσφέρει η εκάστοτε εγκατάσταση. Και αυτό είναι πάντα σημαντικό για την αύξηση του ενδιαφέροντος του κόσμου για αυτήν.

Οι αεροφωτογραφίες και η βιντεοσκόπηση ακινήτων και τουριστικών καταλυμάτων που διεξάγουμε με Drone (Dji Mavic 2 Pro) μπορούν να βοηθήσουν στο να παρουσιάσετε μια πανοραμική και ολοκληρωμένη εικόνα για το ακίνητό σας.

Καταλήγοντας, η επαγγελματική αρχιτεκτονική φωτογράφιση είναι πολύ σημαντική για όσους ασχολούνται με τους κλάδους της αρχιτεκτονικής, της φιλοξενίας, του interior design κ.ά. Προσφέρει πολλά οφέλη για τα οποία αξίζει κανείς να την αξιοποιήσει. Εμπιστευθείτε μας για να ξεκινήσουμε τη φωτογράφιση του κτιρίου σας σήμερα.

1. Πώς διαφέρει η αρχιτεκτονική φωτογραφία από το residential photography;

Και τα δύο είδη έχουν να κάνουν με τη φωτογράφηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Ωστόσο, η αρχιτεκτονική φωτογραφία δίνει βάση στην παρουσίαση του σχεδιασμού ενός κτιρίου και της κατασκευής του, ενώ το residential photography στο να παρουσιάσει το ακίνητο με έναν συγκεκριμένο στόχο. Την αποτελεσματική προώθηση και την πώλησή του.

2. Γιατί είναι σημαντική η αρχιτεκτονική φωτογραφία;

Η αρχιτεκτονική φωτογραφία είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους ανθρώπους για τους οποίους τα κτίρια βρίσκονται στο επίκεντρο της δουλειάς τους. Για αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, κατασκευαστικές εταιρείες κ.ο.κ. Η αρχιτεκτονική φωτογραφία παρουσιάζει με ολοκληρωμένο τρόπο το έργο στους πιθανούς αγοραστές, καταγράφει τα στάδια κατασκευής του, συμβάλλει στη διαφήμισή του και εμπλουτίζει το portfolio των επαγγελματιών.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Πολιτική Cookies