Εναέρια φωτογράφιση

Η εναέρια φωτογράφιση ή aerial photography είναι ένα είδος φωτογραφίας που προσφέρει μια διαφορετική οπτική. Η εναέρια φωτογράφιση και τα βίντεο της κάτοψης ακινήτων και εκτάσεων θα σας βοηθήσουν σημαντικά αν θέλετε να προωθήσετε την πώλησή τους. Με το ίδιο στυλ φωτογραφίας μπορείτε να προωθήσετε και ένα πακέτο διακοπών, τα σκάφη σας κ.ά.

Πρόκειται για ένα είδος φωτογραφίας που έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται εκτενώς και σε περιπτώσεις που κάποιος επιθυμεί να προωθήσει ένα ξενοδοχείο ή να νοικιάσει ένα ακίνητο. Συνεπώς, είναι ένα «εργαλείο» που θα ήταν καλό να αξιοποιήσετε προκειμένου να ανταποκριθείτε στον ανταγωνισμό.

Τι είναι η εναέρια φωτογράφιση

Η εναέρια φωτογράφιση είναι, κυριολεκτικά, λήψεις που γίνονται από ψηλά με επαγγελματικό εξοπλισμό, όπως τα drones, ή μέσα από ένα αεροσκάφος. Σήμερα έχει μάλλον επικρατήσει η πρώτη περίπτωση, καθώς τα drones είναι ένα μέσο που προσφέρει ευκολία, αποτελεσματικότητα και πολλές επιλογές για τις λήψεις που μπορούν να γίνουν. Επιπλέον, είναι πολύ πιο οικονομικό για τον πελάτη.

Το drone είναι κατάλληλο για κάθε είδους πανοραμικό πλάνο, φωτογραφήσεις αρχιτεκτονικής, σκαφών, τοπίων, τη δημιουργία βίντεο κ.ο.κ. Μέσω του σύγχρονου εξοπλισμού μας, μπορούμε να αναδείξουμε αποτελεσματικά κάθε σημείο του ενδιαφέροντος, υιοθετώντας διαφορετικές οπτικές γωνίες για να παρουσιάσουμε κάθε εντυπωσιακή λεπτομέρεια, αλλά και να τοποθετήσουμε το θέμα της φωτογράφισης στον περιβάλλοντα χώρο.

Παράλληλα, μπορούμε να δημιουργήσουμε μοναδικά προωθητικά βίντεο. Σκεφτείτε για παράδειγμα, να έχετε οργανώσει μια συναυλία ή οποιοδήποτε άλλο event και να έχετε μοναδικές εναέριες φωτογραφίες ή βίντεο για αυτές τις στιγμές που θα σας βοηθήσουν να προβάλλετε και να προωθήσετε την δουλειά σας αποτελεσματικά.

Η εναέρια φωτογράφιση και τα βίντεο μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια ευρεία γκάμα τομέων. Μερικά παραδείγματα είναι, events σε ανοιχτούς χώρους ή πολύ μεγάλους κλειστούς χώρους, οι κατασκευές κτιρίων, τηλεοπτικές παραγωγές, καλλιτεχνικά δρώμενα, προωθητικές ενέργειες και πολλά άλλα.

Η εναέρια φωτογράφιση προσφέρει μια διαφορετική οπτική και δημιουργεί ενδιαφέρον περιεχόμενο, γιατί ολοκληρώνει την απεικόνιση ενός θέματος. Παράλληλα, δίνει μονομιάς όλη την πληροφορία που χρειάζεται το κοινό, με γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο. Οπότε είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τους περισσότερους επιχειρηματίες. Ας δούμε λίγο περισσότερο το γιατί.

  1. Αναγνωρισιμότητα

Μέσα από την εναέρια φωτογράφιση μπορείτε να προβάλετε την εξωτερική όψη του κτιρίου σας και να παρουσιάσετε μια καλή πρώτη εικόνα στους ανθρώπους που θέλουν να το επισκεφθούν. Παράλληλα, παρουσιάζετε τη γύρω περιοχή και τις εγκαταστάσεις που μπορεί να υπάρχουν γύρω από το κτίριο. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν έχετε ένα ξενοδοχείο, καθώς μπορείτε να προβάλετε πιο αποτελεσματικά τα δυνατά σας σημεία, όπως είναι η πισίνα που μπορεί να διαθέτετε.

Σε ένα πιο πρακτικό επίπεδο, όλα αυτά σημαίνουν μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα, καθώς οι επισκέπτες θα μπορούν να καταλάβουν καλύτερα πού βρίσκεται το κτίριο και θα ξέρουν ακριβώς τι να περιμένουν.

  1. Μια ολοκληρωμένη εικόνα

Αν ο στόχος σας είναι να πουλήσετε ένα ακίνητο, πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτού του είδους οι φωτογραφίες είναι το μέλλον στο real estate. Το να μπορούν οι δυνητικοί αγοραστές να έχουν μια εικόνα για το ακριβές μέγεθος και το σχήμα του ακινήτου, αλλά και την ακριβή τοποθεσία του, είναι κάτι που τους κινεί περισσότερο το ενδιαφέρον για το ακίνητο.

Το να έχουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα βοηθά και άλλα είδη επιχειρήσεων, όπως για παράδειγμα εστιατόρια που βρίσκονται σε μια ιδανική τοποθεσία και θέλουν να την αναδείξουν. Αντίστοιχα, αν ασχολείστε με τη γη, δεν υπάρχει πιο αποτελεσματικός τρόπος να παρουσιάσετε τα χωράφια σας και να διαφημίσετε τις καλλιέργειές σας.

  1. Πρακτικότητα

Σε αυτό το σημείο θα επικεντρωθούμε στις κατασκευαστικές εταιρείες και στη διαδικασία δημιουργίας ενός κτιρίου ή κατασκευής. Η εναέρια φωτογράφιση βοηθά σημαντικά σε αυτές τις περιπτώσεις να έχουν οι επενδυτές, οι κατασκευαστές και γενικότερα η ομάδα που εργάζεται στο εκάστοτε project μια εικόνα για το πώς προχωρά η κατασκευή. Ωστόσο, μπορούν να συμβάλουν και στο να προβληθεί η διαδικασία στα social media, για παράδειγμα.

Καταλήγοντας, θα λέγαμε πως οι εναέρια φωτογράφιση βοηθάει συνολικά το branding της επιχείρησής σας, παρουσιάζοντας μια ιστορία για αυτήν και προβάλλοντας μια πλήρη εικόνα της. Ένα βίντεο με την κατάλληλη μουσική και εναέρια πλάνα που κόβουν την ανάσα, θα αφήσει εγγυημένα τον ανταγωνισμό σας αρκετά πίσω και θα σας κάνει να ξεχωρίσετε.

1. Εκτός από αεροφωτογραφίες μπορώ να χρησιμοποιήσω και εναέριο βίντεο για να φτιάξω κάτι σαν μικρή ταινία και να προμοτάρω το ξενοδοχείο μου;

Ναι, και αυτό είναι και εξαιρετική ιδέα. Από μόνες τους οι αεροφωτογραφίες συμβάλλουν σημαντικά στην αποτελεσματικότερη διαφήμιση καταλυμάτων, γιατί παρουσιάζουν κάθε σημείο τους. Αν, όμως, δημιουργήσουμε μαζί ένα βίντεο με dramatic πλάνα το οποίο θα συνθέτει μια ιστορία για το ξενοδοχείο σας, αυτό σίγουρα θα σας κάνει να ξεχωρίσετε.

2. Τα κτήρια στις αεροφωτογραφίες βγαίνουν μόνο κατακόρυφα;

Το καλό με τις αεροφωτογραφίες είναι ότι μας δίνουν την ευκαιρία να πειραματιστούμε και να τραβήξουμε ένα κτήριο από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Οι εικόνες δεν χρειάζεται να είναι μόνο κάθετες, αλλά μπορούμε να τραβήξουμε το κτήριο και σε αμβλεία γωνία, με ή χωρίς τον ορίζοντα στο πλάνο. Το ζητούμενο είναι το τι θέλετε εσείς να αναδείξετε περισσότερο.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Πολιτική Cookies