Σταυρος Μαρμαρας

Λίγα λόγια για εμένα

Ο Σταύρος Μαρμαράς ειδικεύεται κυρίως με την αρχιτεκτονική και ταξιδιωτική φωτογραφία. Συνεργάζεται με αρχιτέκτονες, εκδότες, διακοσμητές και κτηματομεσιτικά γραφεία διεθνώς. Προσπαθεί να δημιουργεί ισχυρές και διαρκείς επαγγελματικές σχέσεις, ακούγοντας και φροντίζοντας πρώτα τους στόχους των πελατών του. Έχει σπουδές πάνω στο αντικείμενο και παρακολουθεί συνεχώς σεμινάρια για να εμπλουτίσει τις γνώσεις του με την φωτογραφία , ενδεικτικά κάποιες από τις σχολές όπως το New York Institute of Photography ,  Vivarte  Fine Art & Conceptual Photography

Η πρώτη επαφή

Η ανάγκη μου να εκφραστώ μέσα από την φωτογραφία έχει τις ρίζες της στα νεανικά μου χρόνια. Πηγάζει από μια αναπάντεχη συνάντηση με τα extreme sports, οι δράσεις και εμπειρίες  με συνεπήραν τόσο που ήθελα να τις καταγράψω στον φωτογραφικό φακό από την πρώτη στιγμή.

Τα ταξίδια

Το δεύτερο στοιχείο που τροφοδότησε την αγάπη μου για τη φωτογραφία ήταν τα ταξίδια. Είμαι λάτρης των ταξιδιών. Δεν υπάρχουν αρκετές λέξεις για να περιγράψω πώς είναι το να γνωρίζω καινούργια μέρη, ανθρώπους, κουλτούρες, να ανακαλύπτω νέες αποχρώσεις του κόσμου, ενδιαφέροντα κτήρια και μοναδικά τοπία. Αλλά ό,τι δεν μπορεί να εκφραστεί μέσω των λέξεων, παίρνει τις σωστές διαστάσεις του μέσα από τη φωτογραφία.

Το travel photography, και συγκεκριμένα η φωτογράφηση των τοπίων και της αρχιτεκτονικής, συνέβαλε σημαντικά στο να εξελίξω την τεχνοτροπία και την καλλιτεχνική μου ματιά.

Στόχος μου έγινε το να μεταδώσω με την δικη μου ματια αυτό που βλέπω μέσα από το φακό της μηχανής. Να αποτυπώσω ρεαλιστικά την αίσθηση που θα αποκομίσει κάθε άνθρωπος που βλέπει τις φωτογραφίες στο χώρο που αυτές απεικονίζουν.

Συνεργάτες

Στόχος μου είναι να δημιουργώ δυνατές συνεργασίες που αντέχουν στο χρόνο. Η μακρά συνεργασία μου με καταξιωμένους επαγγελματίες και εταιριες διεθνώς, αναδεικνύει ακριβώς αυτήν την προσπάθεια.

Στη μακρόχρονη πορεία μου στον κλάδο της φωτογραφίας είχα την ευχαρίστηση να συνεργαστώ, ενδεικτικά, με τις παρακατω εταιριες :

  • Εταιριες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Real Estate, όπως οι Engel & Volkers, Sothebys International Realty, και η AKMOR Constructions αντίστοιχα. Για τα ακίνητα κάναμε interior photography το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την αποτελεσματική προώθησή τους, αλλά και την φωτογραφίση των εξωτερικών χώρων.
  • Με ξενοδοχειακές μονάδες, όπως οι Aria Hotels, Santolia Art Suites αλλά και Luxury Real Estate όπως τα Mirum Villas. Σε αυτές τις φωτογραφήσεις η έμφαση στη λεπτομέρεια, στην άνεση και την πολυτέλεια, αλλά και η παρουσίαση των κτηρίων και των εσωτερικών χώρων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ήταν κομβικά στοιχεία. Επίσης, έχω συνεργαστεί με το Airbnb, τραβώντας φωτογραφίες για τα καταλύματα. Φωτογραφίες στις οποίες πάντα επιχειρούσα να παρουσιάζω ρεαλιστικά του χώρους διαμονής των επισκεπτών. Σε ό,τι αφορά τα ξενοδοχεία, η φωτογράφηση των υπηρεσιών και του τοπίου γύρω από αυτά ήταν ένα ακόμη πολύ σημαντικό στοιχείο.
  • Με εταιρείες καλλυντικών, όπως η Estee Lauder για την οποία φωτογράφησα τους εσωτερικούς χώρους σε ένα από τα καταστήματά της.
  • Με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των ταξιδιών, όπως η Expedia Travel και η Holland America. Με την Holland America είχα την ευκαιρία να ταξιδέψω σε όλη την Καραϊβική και στον Κόλπο του Μεξικού. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μου με τη συγκεκριμένη εταιρεία έκανα travel photography, αλλά και φωτογραφήσεις για Events & Portraits στο κρουαζιερόπλοιο.

Επίσης, έχω εργαστεί ως destination photographer για travel agencies στην Αμερική, την Ευρώπη και τη Νέα Ζηλανδία.

Κάθε συνεργασία υπήρξε για εμένα μια καινούργια ευκαιρία για να ακονίσω τις ικανότητές μου. Ο ρεαλισμός, η έμφαση στη λεπτομέρεια, αλλά και η δημιουργική απόδοση του εκάστοτε θέματος είναι στοιχεία που χαρακτήριζαν και θα συνεχίσουν πάντα να χαρακτηρίζουν το στυλ και την προσωπική μου προσέγγιση σε ό,τι αφορά τη φωτογραφία.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Πολιτική Cookies